HASTALAR

İSTİKRARA GÜVEN....

NEDEN İMPLANT YAPTIRMALIYIM?

Diş eksikliği söz konusu ise dişin yerini alabilecek en iyi materyal implanttır. Biyouyumlu materyallerden üretilen implantların uygulanması da çene kemiği içine yerleştirerek gerçekleştirilir.

Dişlerin eksik olduğu bölgelerde zamanla çene kemiğinde erime meydana gelir. Diş çekimini takiben implantın uygulanması bu erime miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. İmplant uygulamasında komşu dişlerden destek alınmadığından geleneksel köprülere göre daha koruyucu bir uygulamadır. Çenelerde en sondaki dişlerin eksik olduğu durumlarda sabit bir protez (kuron veya köprü gibi) yapılamadığında, hareketli (kişi tarafından takıp çıkartılan) bir protez tercih edilmediğinde ya da tamamen dişsiz ağızlarda çene kemiği silikleştiğinden total protez kullanımı zorlaştığında ve protezin ağız içerisinde oynamasını engellemek amacıyla da implantlar uygulanmaktadır.

DENTAL (DİŞ) İMPLANT NEDİR?

Dental implantlar, doğal dişinizin yerine geçen titanyum metalinden özel olarak dizayn ve imal edilmiş köklerdir.

İmplantlar, yeni protez diş veya dişlerinizin oluşmasını kemik içine yerleştirilerek destekleyeceklerdir. Dental implantlar protez dişler için sağlam bir destek oluşturacak en iyi kemik içi diş kökü protezi olarak düşünülebilirler. Size konfor ve hoş bir görüntü vermek adına kemiği ve yumuşak dokuyu koruyarak görev yaparlar.

İMPLANT OPERASYONLARI NE KADAR ZAMAN ALIR?

İmplant operasyonları, genellikle yeni geliştirilen implant dizaynları ve sistem kolaylıkları da göz önüne alındığında normal vakalarda 1 ila 4 aydır. Ancak kritik vakalar gereği kemik aşılama, doku yönlendirme teknikleriyle beraber uygulanacak ise süre 3-9 ay kadardır. Bu zaman zarfında genellikle implantlar diş eti altındadırlar (kullanılacak tekniğe göre diş eti üstünde). Bu süre boyunca implant, kendini çevreleyen kemik dokusu ile temas ederek iyileşir. Bu iyileşme sürecinde hastaya genellikle fonksiyonel, konforlu, estetik bir geçici protez uygulaması yapılabilir. İmplantın kemik içindeki iyileşmesinden sonra normal protetik faza devam edilir. Bu protetik fazın zamanı birkaç haftadan ibaret olabilir.

DENTAL İMPLANTLAR BANA NASIL YARDIM EDEBİLİRLER?

Dental implantlar aşağıda gösterilen problemleri yaşayan hastalarda çözüm sunarlar;

  • Konforlu ve etkili çiğneme yapamayan klasik protez kullanan hastalarda,
  • Dişlerini kaybeden ve hareketli parsiyel protez kullanamayan hastalarda,
  • Tek bir diş kaybederek köprü protezleriyle çözüm istemeyen hastalarda,
  • Parsiyel ya da total protez kullanan hastalarda,
  • Sabit bir köprü protezi kullanmak isteyen hastalarda,
  • Köprü protezlerine sabitlenmiş hareketli protezleri kullanan hastalarda.
İMPLANT DİŞLERİM ORİJİNAL DİŞLERİM GİBİ FONKSİYON GÖRECEK Mİ?

Doğal dişin yerine kullanılan dental implantlar doğal bir diş gibi iyi bir fonksiyon göreceklerdir. Dolayısıyla implantlar hareketli (takıp çıkarılabilir) protezlerden çok daha iyi fonksiyona sahiptirler. Birçok durumda hastalar implantların farkında olmadan yemek yiyebilir, konuşabilir ve estetik açıdan sorun yaşamazlar, mutlu ve konforlu bir yaşam sürdürürler.

BİR İMPLANT YERİNE BAŞKA İMPLANT YERLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Evet; eski implantın çıkarılması nedenine bağlı olarak genellikle yeni bir implant yerine konulabilir. Bu olguda başarı, eski implant çıkarıldıktan sonra implant yatağında kalan yeterli kemik ve diş eti oluşumu ile doğru orantılı olarak yeni konulacak implant uygulamasına olanak sağlar. Aksi takdirde kemik, diş eti aşılama tekniklerinden destek alınarak vakaya çözüm getirilebilir. 

YENİ İMPLANTLA DESTEKLENMİŞ PROTEZ DİŞLERİMİ NE ZAMAN KULLANMAYA BAŞLAYABİLİRİM?

İmplantlarınızın iyileşme süreci ve üst protetik yapıları tamamlandığında, kullanmaya başlayabilirsiniz. İmplant tedavisi görmüş çoğu insan implant ile yemenin, konuşmanın, estetik fonksiyonların klasik protezlerden daha üstün olduğunu hissederek konforlu bir şekilde yaşamaktadırlar.

NASIL BİR TAMAMLAYICI BAKIM GEREKLİDİR?

İyi bir ağız hijyeni.. Öncelikle mükemmel bir ağız hijyeni gereklidir. Doğal dişlerinizi kaybetme nedenlerinin en önemlisi kötü bir ağız hijyeni ve bakımsızlığıdır. Bu eksiklik implantlarla desteklenmiş protezlerinizde bazı beklenmedik sonuçlara sebep olabilir. Dolayısıyla implantla desteklenmiş yeni protezlerinizi uzun süre kullanmak için özenli bir bakım ile ağız hijyeninize dikkat etmelisiniz. 

İMPLANT AĞZIMDA NE KADAR SÜRE KALABİLİR?

İnsan vücudunda her an oluşan, bir ömür boyu süren; yeniden yapılanma ve biyolojik yıkım nedeniyle implant destekli protezlerin ömrü konusunda herhangi bir söz ya da garanti verilemez. Ancak gelişmiş teknoloji son 25-35 yıldan beri implant tedavileriyle yapılan çözümlerin halen başarılı bir şekilde işlevselliğini sürdürmekte olduğu bilinmekte ve görülmektedir.

İMPLANTIN REDDEDİLME OLASILIĞI NEDİR?

Kalp, karaciğer, böbrek nakilleri operasyonlarında uygulanan hassasiyet ve tedavi metodolojilerinde olduğu gibi; aynı hassasiyetlerle yapılandırılmış ve seçilmiş bir kaliteli dental implantı vücut reddetmez. Reddedilememenin temel sebeplerinden biri de dental implantın kemikle mükemmel bir şekilde bütünleşerek kemiğin içerisinde sabit bir şekilde durmasıdır.

KAÇ RANDEVU GEREKLİDİR?

İmplant tedavileri genelde diş doktorunuzun hazırlayacağı programa göre değişik randevu zamanlarını gerektirir. Yeterli bilgi için lütfen diş doktorunuz ile görüşünüz.

DENTAL İMPLANTIN RİSKLERİ NELERDİR?

Geometrisi ve medikal disiplinleri iyi bir araştırma ve geliştirme projesi ile üretilmemiş implantlar çene kemikleri üzerinde ekstra streslere sebep olurlar. Bu önemli olgu, implantların operasyonlardan sonra, iyileşme döneminde veya protetik tedaviden sonra kullanılma dönemlerinde kaybına ve başarısızlığa uğramasına yol açar. Eğer bir implant; kemiğin bozulmasına bağlı olarak başarısız oluyorsa ve bu başarısızlık klasik protez metodlarıyla giderilmeye çalışılıyorsa, hasta gelişen kemik kaybı nedeniyle kötü deneyimler yaşayabilir.

Çok az karşılaşılsa bile implant tedavisi sırasında karşımıza çıkabilecek komplikasyonlar şunlar olabilir; Kozmetik problemler, implantın kırılması ve komşu dişlere verilebilecek zararlar. Yeni nesil implantlar bu tip problemlere hemen hemen hiç sebep olmazlar. Hastalar özellikle implant tedavilerinden sonra kontrollerine muntazam giderler ise bu tip problemleri daha az yaşarlar.

DİŞ HEKİMİNİZE SIK ZİYARETLER?

Diş hekiminize yapılan sık ziyaretler implant tedavi prosedürünüzün başarısında sorumluluğunuzun bir parçasıdır.

Diş hekiminiz ve personeli implant tedavisi sonrası bakımlarınız için sizi diş fırçası kullanımı ve ağız hijyeni için gerekli gereçler konusunda yönlendirecektir. Sabahları ve gece yatağa gitmeden önce implantların etrafını ve destekleyici yapıları temizlemeli ve fırçalamalısınız. Kontrolleriniz sırasında diş hekiminiz implantın ve implantlarınızın etrafını temizleme gereği duyabilir ayrıca muayene ve x-ray ile destekleyici kemik dokuların sağlığını periyodik olarak kontrol edebilir.

İMPLANT OPERASYONLARI NE KADAR ZAMAN ALIR?

İmplant operasyonları, genellikle yeni geliştirilen implant dizaynları ve sistem kolaylıkları da göz önüne alındığında normal vakalarda 1 ila 4 aydır. Ancak kritik vakalar gereği kemik aşılama, doku yönlendirme teknikleriyle beraber uygulanacak ise süre 3-9 ay kadardır. Bu zaman zarfında genellikle implantlar diş eti altındadırlar ( kullanılacak tekniğe göre diş eti üstünde ). Bu süre boyunca implant, kendini çevreleyen kemik dokusu ile temas ederek iyileşir. Bu iyileşme sürecinde hastaya genellikle fonksiyonel, konforlu, estetik bir geçici protez uygulaması yapılabilir. İmplantın kemik içindeki iyileşmesinden sonra normal protetik faza devam edilir. Bu protetik fazın zamanı birkaç haftadan ibaret olabilir.

Güzel Gülüşler100%
Sağlıklı Dişler100%
Konfor100%

“Değişmek gelişmektir; sık değişmek ise mükemmel olmaktır”

Winston Churchill

HASTA PASAPORTU

Hekiminiz tarafından bilgilerinizi içeren hasta pasaportunu görüntüleyebilirsiniz. Garantinizin geçerli olabilmesi için hekiminiz tarafından onaylı ve düzenli kontrollerinizi yaptırmış olmanız gerekir.

İNDİR

BİZİ TAKİP EDİN!

Düzenlenen eğitimlerimizden ve yeniliklerden haberdar olmak için bizi sosyal medyadan takip ediniz.